Beş altı aylık bir bebeğiniz var. “Çenesinde, ağız çevresinde sürekli salya görüyor, diş etleri tahriş olmuş, derisinde kızarma var veya çatlaklar oluşmuş ya da eline geçeni ağzına götürüyor.” Bütün bu sebepler çocuğunuzun diş çıkarttığının bir göstergesidir. Ve size söyleyemediği ama söylemek istediği bir sözü var. “Anne-baba dişim çok acıyor.
Diş çıkarma, sadece bebeklerin değil annelerin de en önemli sorunlarından birisidir. Diş çıkarırken bebekler birçok rahatsızlık yaşarlar. Annelere de bu rahatsızlıklarını yansıtırlar. Bu dönemde ailede tatlı bir sıkıntı yaşanır.
Bebeğinizin dişi ne zaman çıkar?
Bebekler dünyaya gelirken diş çıkarmaya hazırlıklıdırlar. Vakti zamanı gelince de çıkarmaya başlarlar. Zamandan maksat bazı bebekler aceleci olup 3-4 aylık diş çıkardığı gibi, yavaş olup 7-8 aydan sonra diş çıkaranlar da olabilir. Hatta dişleriyle doğan bebekler bile görebilir, duyabilirsiniz. Bu olay sizi endişeye düşürebilir. Ama korkmayın, bunun normal bir durum olduğunu söylüyor doktorlar. Önemli olan bebeğinizin diş sağlığını koruyabilmeniz. Bebeğinizin ilk dişlerini çıkarması yaklaşık 2,5-3 yaşa kadar tamamlanır. Bazı püf noktaları bilmeniz o dönemi sağlıklı bir şekilde atlatmakta işe yarayacaktır.